top of page

Angst in de toekomst: flash forward


EMDR is niet alleen effectief bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden, maar ook voor gebeurtenissen die nog (kunnen gaan) plaatsvinden. Zoals bij een operatie of een presentatie. Leden van EMDRi Netwerk Nederland kunnen - op de ledenpagina - het gehele artikel en het verbatim voor de flash forward procedure downloaden

This article describes the Flashforward procedure, an application of EMDR that can be applied as a tech- nique to address clients’ irrational fears, which persist after the core memories of past events appear to have been fully processed. To this end, the Flashforward procedure can be considered an intervention that can be used within the second prong (“present”) of Sha- piro’s three-pronged approach. Even though the cli- ent’s focus is on the future, the fears are experienced in the present, triggered by anticipatory thoughts, and so they are considered current fears suitable for pro- cessing in the second prong.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page