top of page

EMDR-2 opleiding

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie start in het najaar van 2016 met de vervolgopleiding van de basisopleiding integratieve EMDR.

In deze vervolgopleiding - EMDR 2 - wordt van het zelfde principe uit gegaan: het integratief maken van de, nu complexere, protocollen en technieken. Het leren integratief uitvoeren van complexe trauma behandelingen. Het werken met RDI als “ik-versterker” voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen is bekend (klassieke EMDR), maar ook RDI als GT beïnvloedingsprocedure. Deze techniek wordt aangevuld door te leren werken met ‘Cognitive Interweaves’ om stagnerende processen vlot te trekken. Het EMDR-model kent twee manieren van conceptualiseren: het zogeheten ‘links-om-model’ (voor specifieke klachten met een min of meer duidelijke ontstaansgeschiedenis, zoals angst en stemmingsklachten) en het ‘rechts-om-model’ (wanneer de klachten het beste begrepen kunnen worden als gevolg van disfunctionele opvattingen). Tijdens dit traject leer je om het zgn. Links-om & Rechts-om protocol te gebruiken en dit ook weer integratief te maken zodat het in je behandelplan is in te passen. Daarnaast is er specifiek aandacht voor het thema "EMDR en Rouw en Verlies".

De training is een vervolg op de training EMDR 1. Voor deelname aan de vervolgopleiding is het belangrijk dat cursisten met de integratieve technieken en basisprotocollen goed uit de voeten kunnen en inmiddels veel ervaring hebben opgedaan met het behandelen van cliënten met EMDR.

Klik hier voor meer informatie op hun website.

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page