top of page

Nieuw praktijkboek EMDR


Praktijkboek EMDR deel II - Toepassingen voor nieuwe patiëntengroepen en stoornissen. De voortschrijdende klinische inzichten, maar ook de toegenomen kennis als gevolg van wetenschappelijk onderzoek, maken dit boek tot een vanzelfsprekend vervolg op het Praktijkboek EMDR, dat in 2008 voor het eerst verscheen. In dit tweede praktijkboek beschrijven experts op hun gebied hoe EMDR - al dan niet met aanpassingen - kan worden toegepast bij specifieke patiëntengroepen en bij specifieke stoornissen. Elk hoofdstuk is geïllustreerd met aansprekende casussen. Behandelaren kunnen putten uit de hoofdstukken waarin wordt uiteengezet hoe ze EMDR doeltreffend kunnen combineren met andere methoden, zoals Dialectische Gedragstherapie (DGT), schematherapie en systeemtherapie. Daarmee is het Praktijkboek EMDR deel II een waardevolle aanvulling op het eerste deel. De beide praktijkboeken behoren tot het standaard EMDR-materiaal en verdienen een plaats in de kast van elke EMDR-behandelaar. Uit dezelfde reeks Handboek EMDR. Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma (6e druk) Ad de Jongh en Erik ten Broeke ISBN 978 90 265 2257 4 Praktijkboek EMDR. Casusconceptualisatie en specifieke patiëntengroepen (3e druk) Erik ten Broeke, Ad de Jongh en Hans-Jaap Oppenheim ISBN 978 90 265 2255 0 Vraagbaak EMDR. Oplossingen en tips voor EMDR-behandelingen Ad de Jongh en Erik ten Broeke ISBN 978 90 265 2243 7

Uitgelicht
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page